De betekenis achter de naam Donna Dorée

De betekenis achter de naam Donna Dorée

De zoektocht naar de perfecte naam voor mijn sieradenmerk was geen toevallige gebeurtenis. Het was een reis, het waren geïllustreerde dromen en het was een diep verlangen om iets unieks te creëren.

Op 5 december 2019 legde ik de naam 'Donna Dorée' vast en wist ik dat ik iets bijzonders in handen had.

Maar waar komt de naam vandaan?

Het is een samensmelting van twee culturen, twee talen die mijn hart veroverd hebben; het Italiaanse 'Donna', wat 'vrouw' betekent, en het Franse 'Dorée', wat 'goud' of 'verguld' vertaalt.
Deze combinatie weerspiegelt niet alleen mijn liefde voor Rome en Parijs, maar ook mijn eigennaam. 'Dorée' is een subtiele knipoog naar mijn meisjesnaam, Doreleijers. Van meisje Doreleijers naar mevrouw Dorée...

Donna Dorée staat voor de 'gouden vrouw', een vrouw die haar innerlijke schittering omarmt en de wereld haar stralende zelf laat zien. Ik ben gestart met het ontwerpen van sieraden. Maar Donna Dorée is meer dan alleen sieraden; het is een uitnodiging om jezelf te laten zien, om je kracht en je schoonheid te omarmen.

In het hart van mijn merk ligt de wens om vrouwen te versterken, om hun innerlijke schoonheid te laten stralen.

Het is een reis die ik zelf heb afgelegd. Na slechts een jaar online werd ik door velen niet meer als Wietske, maar als Donna aangesproken. Donna is mijn alter ego geworden, een symbool van de transformatie die ik heb doorgemaakt, van de verwezenlijking van mijn dromen tot het belichamen van mijn merk.

Wietske - eigenaresse Donna Dorée

Waarom is de naam Donna Dorée de perfecte keuze voor mijn sieradenmerk?

Omdat het niet alleen een naam is; het is een verhaal. Een verhaal van passie, van doorzettingsvermogen, en van het omarmen van je ware zelf.

Wil je nog meer lezen over het ontstaan van Donna Dorée?
Lees dan hier onze Brandstory.

Volgend artikel