Een jaren '50 Parisian Styled Shoot; hoe samenwerkingen kunnen uitmonden in magie

Een jaren '50 Parisian Styled Shoot; hoe samenwerkingen kunnen uitmonden in magie

Bij Donna Dorée ® streven we ernaar om de kracht en schoonheid van vrouwen te vieren door middel van onze artistieke, elegante sieraden. Deze missie kwam perfect tot uiting in een zelf georganiseerde Parisian jaren '50 Styled Shoot, die het resultaat was van maandenlange voorbereidingen en de samenwerking van een gepassioneerd team van professionals. Samen hebben we een visueel spektakel gecreëerd dat de essentie van Donna Dorée weerspiegelt: tijdloze elegantie en hedendaagse flair.

Gouden Circe oorbellen van Donna DoréeSieradenmerk Donna Dorée organiseert Styled Shoot in Parisian Style

Het ontstaan van deze unieke Styled Shoot

Het idee voor deze Styled Shoot ontstond uit puur enthousiasme. Marcel van SterkZichtbaar was een fotoshoot aan het voorbereiden en zocht naar een statement sieraad om zijn beeld compleet te maken. Via online kanalen ontdekte hij de Gaia oorbel van Donna Dorée die hij heeft vastgelegd bij een eerdere photoshoot. Het contact dat volgde tussen ons via LinkedIn, leidde tot het uitspreken van een gedeelde passie om uniek beeldmateriaal te creëren.

Tijdens onze verdere brainstormsessies om de sieraden zo mooi mogelijk vast te leggen gingen we in eerste instantie op zoek naar passende modellen en een geschikte locatie. Met enorm veel aanmeldingen van modellen op ons idee om een Parisian / Jaren’50 stijl neer te zetten – wat hélemaal in het straatje past van Donna Dorée – ontstond het idee om de gehele shoot groter aan te pakken.
Na mijn eerdere ervaring als bijdrager aan een Styled Shoot in Circusstijl, waarbij ik over de schouder van een ervaren team mocht meekijken, besloot ik dat het nu tijd was om zélf een grote, unieke shoot te organiseren. Maar nu in stijl van Donna!

Dus ons doel en concept werd hiermee helder en dit zijn we verder gaan uitwerken in een concreet plan inclusief moodboards (locatie, sfeer, muah etc.) om onszelf en alle bijdragers richting te geven.

De perfecte match: Jaren '50 mode en Donna Dorée sieraden

De jaren '50 stonden bekend om hun elegante en vrouwelijke mode. Na de sobere oorlogsjaren verlangde men naar schoonheid, luxe en kleur. Het silhouet uit deze periode werd gekenmerkt door smalle tailles, volle rokken en elegante accessoires. Deze stijl onderstreepte de vrouwelijkheid en gaf elke vrouw de kans om zich als een diva te voelen. Denk aan iconen als Audrey Hepburn en Grace Kelly, die deze mode tot leven brachten met hun tijdloze charme en klasse.

Bij Donna Dorée sluiten we perfect aan bij deze visie. Onze sieraden zijn ontworpen voor vrouwen die hun podium durven te pakken met het dragen van mooie statement pieces. De hoge kwaliteit en artistieke elegantie van onze sieraden maken elke vrouw tot een 'gouden vrouw' - Donna Dorée.

Wietske Doreleijers - eigenaresse Donna DoréeWietske: “In een wereld vol grijze hoodies, sneakers en jeans, verlang ik naar de pump en de sjieke getailleerde jurk van de jaren '50. Dit is waarom de Parisian jaren '50 stijl zo’n geweldige match is met het merk en waarom we juist dít thema hebben gekozen voor deze Styled Shoot.”

De sieraden van Donna Dorée komen helemaal tot hun recht bij deze stijl. Door de jaren '50 stijl te combineren met onze moderne unieke en kunstzinnige ontwerpen, hebben we een brug geslagen tussen tijdloze elegantie en hedendaagse flair.

De zoektocht naar de perfecte locatie

Een van de grootste uitdagingen bij het organiseren van deze shoot was het vinden van een locatie die de sfeer van het Parijs uit de jaren '50 kon nabootsen, zonder daadwerkelijk naar Parijs te gaan. Uiteindelijk vonden we die in The Art of You Studio in Dongen, een veelzijdige locatie waar we de perfecte setting konden creëren met voldoende ruimte, licht en props voor onze visuele storytelling. Met de styling van Patricia Smulders van Betty Bozz / Urban Bozz, zagen onze modellen eruit alsof ze rechtstreeks uit het Parijs van de jaren '50 waren gestapt.

Jaren '50 Shoot Donna Dorée Sieraden

Het samenstellen van het ‘dream team’

Het succes van deze shoot was te danken aan het ongelooflijke team dat we hebben samengesteld. Van getalenteerde stage managers, van foto- en videografen tot make-up artists, hairstylists en stylisten – iedereen bracht zijn of haar beste werk naar de set. De creatieve synergie én energie was duidelijk zichtbaar in het eindresultaat, waarbij elke deelnemer een belangrijke bijdrage leverde aan de magische sfeer van deze dag.

Ik wil ons team dan ook enórm bedanken!

Organisatie: @sterkzichtbaar & @donnadoree
Kleding/styling: @urbanbozz, @betty_bozz
Sieraden/styling: @donnadoree
Modellen: @sannevanuden, @just_tess_1984, @page.famke, @noukstyle, Theo van de Berg
Haar: @hairbyellen19, @noukstyle
Make-up: @rebeccajakobs, @noukstyle
Videografen: @side.show.productions, @visuarkel
Fotografen: @anneopthoogfotografie, @_stories.by.m_, @contentbyrens, @franspfaff, @urbanbozz @sterkzichtbaar
Locatie: @theartofyou.studios

DreamTeam-MagicMoments-DonnaDoree

Styling, decoratie en draaiboek

De styling en decoratie van de shoot waren cruciaal om de jaren '50 look tot leven te brengen. We hebben moodboards gemaakt om ons concept duidelijk te communiceren en zorgden voor een gedetailleerd draaiboek om de dag soepel te laten verlopen. De props die we verzamelden – van vintage telefoons en parelkettingen tot een stijlvolle jaren '50 auto – versterkten de authenticiteit van de setting.

De magie vastgelegd

De prachtige momenten van de shoot werden vastgelegd door een team van getalenteerde foto- en videografen, die de magie van de dag op foto en film vereeuwigden. Hun werk stelt ons in staat om deze onvergetelijke ervaring steeds opnieuw te beleven en te delen met ons publiek.

#collab

Alle bijdragers ontvangen t.z.t. al het beeldmateriaal van de shoot. We zorgen er allemaal voor dat het beeldmateriaal wordt gedeeld op sociale media, websites en blogs, met tags voor alle betrokken leveranciers. Dit versterkt niet alleen ons netwerk, maar helpt ook bij het uitbreiden van onze online zichtbaarheid. Dit is waar de samenwerking kan uitmonden in magie.

Donna Dorée oorbellen en vintage ringenDonna Dorée 925 zilveren statement oorbellen uit de Female Figures collectie
Shop hier onze collectie Female Figures statement oorbellen én onze vintage collectie!

Een dag vol creativiteit

De Parisian jaren '50 Styled Shoot was een prachtig voorbeeld van wat er mogelijk is wanneer passie en teamwork samenkomen.
Elke stap, van het kiezen van de locatie tot het selecteren van de perfecte sieraden en accessoires, werd met zorg en aandacht uitgevoerd. Het resultaat was een dag vol creativiteit, inspiratie en een prachtige beeldbank als resultaat!

Met liefde en elegantie,
Donna

Vorig artikel