Stap in een wereld van statement oorbellen, waar kwaliteit, stijl en empowerment samenkomen in de prachtige collectie van Donna Dorée. Ontdek hoe deze unieke sieraden jouw verhaal vertellen en een krachtig statement kunnen maken, zowel in uiterlijk als boodschap.

Je kunt op veel manieren een statement maken, niet in de laatste plaats met statement oorbellen. Deze term hoor je steeds vaker, en daar is een goede reden voor. Na jarenlang ‘understated’ sieraden dragen en minder duurzame sieraden die op de markt worden gebracht is de vraag naar hoogwaardige kwaliteit statement oorhangers groter dan ooit. Het sleutelwoord hierbij is ‘kwaliteit’, want exclusieve sieraden zeggen veel over jezelf. Ze zeggen iets over jouw stijl en de keuzes die je maakt in het leven en dat maakt ze waardevol!

En wat maakt de grote statement oorbellen van Donna Dorée zo bijzonder? Dat lees je op deze pagina. Of bekijk direct de gehele collectie in de webshop als je nieuwsgierig bent geworden.

Statement Oorbellen Rhea Goud

 

Donna Dorée statement oorbellen

Als eerste is een korte kennismaking wel zo prettig natuurlijk. Donna Dorée is een elegante dame met een gouden randje. Iemand die overal schoonheid en mogelijkheden in ziet en kracht put uit zowel de dagelijkse realiteit als een grenzeloze droomwereld. Donna Dorée, dat is een merk, een naam, een statement. Het is een wijze van leven.

Wietske Doreleijers, de visionaire achter Donna Dorée, gaf vorm aan de essentie van dit elegante merk. In 2019 ontstond het idee om sieraden te gaan ontwerpen met een positieve, krachtige boodschap. De samensmelting van creativiteit, kunst, mooie materialen en de drijfveer om dromen te verwezenlijken komen allemaal terug in de Donna Dorée zilveren statement oorbellen. Of een statement oorbel van goud, precies wat past bij jouw uitstraling, stijl en voorkeur.

Donna Dorée staat letterlijk voor “De Gouden Vrouw”. En dat ben jij, dat ben ik en dat zijn al die krachtige vrouwen om je heen. En die boodschap wil ik samen met jou uitdragen in de vorm van mooie sieraden met een boodschap. Laat me je even meenemen in de collectie statement oorbellen van Donna Dorée en de achterliggende gedachte van waaruit deze collectie tot stand is gekomen.

Maak kennis met de godinnen

Hoe maak je met oorbellen een statement dat gezien wordt? Ik heb me laten inspireren door mythische godinnen met ieder een eigen karakter en uitstraling; Rhea, Circe en Gaia. De collectie oorbellen met de naam ‘Female Figures’ is een eerbetoon aan de vrouw in al haar verschijningsvormen.

Rhea: De godin van vruchtbaarheid

Meer vrouwelijk dan deze gouden en zilveren statement oorbellen zul je ze niet snel vinden. De voluptueuze lijnen van een vrouwenlichaam lopen uit naar een rok met sliertjes die op sierlijke wijze iedere beweging van jouw lichaam accentueert. Rhea staat symbool voor de oerbron van waaruit alles ontstaat.

Circe: De godin van transformatie

Het leven verloopt in circulaire bewegingen die herhalen en groeien, altijd vanuit een centraal beginpunt. Jouw leven gaat gepaard met meerdere transformaties, en dat is wat ik met deze grote statement oorbellen wil uitdragen. Het vrouwelijk lichaam staat altijd centraal bij de statement oorbellen van Donna Dorée, dat is ook bij dit ontwerp met grote ringen duidelijk te zien.

Gaia: De godin van de natuur en de aarde

Alles heeft een begin, zo ook deze lijn statement oorbellen. Gaia geeft ons inzicht op de planeet waar we leven. We moeten zuinig zijn op de aarde, de natuur om ons heen en alle levende wezens met wie we de aarde delen. Dit wordt uitgedrukt in een sieraad met verschillende lagen. Elegant en eenvoudig, maar tegelijkertijd ook veelzijdig en divers.

Maak met oorbellen een statement en kies een sieraad waar je jarenlang van zult genieten. En later ook je dochters en kleindochters. Laten we even kijken naar de kwaliteit en kenmerken van deze collectie.

Statement oorbel goud

Wat is het verschil tussen de statement oorbel van goud en de statement oorbel van zilver? Als eerste het materiaal uiteraard. Voor alle sieraden uit de collectie wordt 925 sterling zilver als primair materiaal gebruikt. Dit is een hoge kwaliteit zilver met uitstekende eigenschappen. De statement oorbellen kleur goud worden daarna afgewerkt met een goede plating in echt goud.

De collectie van Donna Dorée oorbellen goud statement heeft een andere uitstraling dan de statement oorbellen in zilver. De keuze is heel persoonlijk. Zo staat een statement oorbel van goud prachtig bij dames met een (licht) getinte huid en geeft een warme gloed. Ook de combinatie met kleding heeft invloed op de totale look. Als je graag persoonlijk advies wilt hebben over het dragen van sieraden, neem dan gerust even contact op met Donna Dorée.

Statement oorbel zilver

De statement oorbel in zilver wordt gemaakt van 925 sterling zilver. Dit is een vakterm wat betekent dat er 92,5% zilver aanwezig is in het sieraad. De overige 7,5% bestaat uit een ander metaal, dit wordt een legering genoemd. Zilver is van nature een relatief zacht edelmetaal. Door een legering te maken worden de kwalitatieve eigenschappen van zilver nog beter. Daarbij worden onze zilveren sieraden nog voorzien van een laagje rhodinering, een zilverwit hard metaal, waardoor je sieraden minder snel beschadigen of oxideren. En bij onze lijn zilveren statement oorbellen staat kwaliteit en duurzaamheid voorop. Dit zijn geen ‘fast fashion’ producten maar sieraden die generaties lang worden doorgegeven. Deze focus op duurzaamheid zie je terug in alle facetten van ontwerp en productie.

Hoe komen zilveren statement oorbellen het beste tot hun recht? Vanwege het opvallende karakter van de designs zijn het vaak de meer eenvoudige outfits die de voorkeur genieten bij onze klanten. Toch is dit heel persoonlijk. We zien ook hele fijne ‘over the top’ looks waarin onze sieraden met vele anderen gecombineerd worden. Echte statement looks.

Zilver is een neutrale tint die zich uitstekend laat combineren met vrijwel alle kleuren en meestal de voorkeur geniet bij dames met een lichtere of blankere huidskleur. Een goede tip van Donna Dorée; onze statement oorhangers vormen een mooi contrast met bijvoorbeeld een eenvoudige ‘little black dress’, die Coco Chanel populair maakte.

Welke kleding met statement oorbellen?

Over het algemeen kun je dus stellen dat statement oorbellen het beste tot hun recht komen als de aandacht van de kleding naar de halslijn gaat. Dit kan een eenvoudige elegante mooi uitgesneden zwarte jurk zijn, maar ook een strakke coltrui staat perfect bij statement oorhangers. En wat ook goed kan werken is het dragen van een elegante hoed, om de aandacht van jouw outfit naar de bovenkant te brengen. Let maar eens op hoe erg die oorbellen dan opvallen!

De extravagante uitstraling van de sieraden vormt enerzijds dus een mooie balans met een eenvoudig gestylde classy outfit. Aan de andere kant zien we ook regelmatig onze sieraden in combinatie met een prachtige baljurk ten tonele verschijnen of kiezen dames ervoor op hun bruiloft. Hoe bijzonder is het om mooie statement pieces te dragen tijdens jullie grote dag?

Statement oorbel goud met grote ringen of hoops
En zal ik je daarbij nog iets verklappen? Je draagt ze écht de hele dag met plezier, want ze zijn ontworpen als lichtgewicht statement oorbellen. Aan ieder detail is gedacht.

Kortom, er zijn allerlei theorieën over fashion, voel jij en zie jij wat het best bij jou past. De Donna Dorée sieraden zijn ontworpen als kleine unieke kunstwerken, het zijn absoluut oorbellen die je wilt dragen en showen.

Draag ze naar een exclusief gala, of als je in het weekend gaat stappen met je vrienden. Welk statement maak jij?