De natuurlijke schoonheid van 925 sterling zilveren sieraden

De natuurlijke schoonheid van 925 sterling zilveren sieraden

In de wereld van sieraden schittert sterling zilver als een tijdloze klassieker. Maar wat maakt dit edele metaal zo bijzonder? Laten we eens dieper duiken in het betoverende verhaal achter sterling zilver, waar magie en natuurlijke schoonheid samenkomen.

Onze basis van sterling zilver 925

Bij Donna Dorée vormt sterling zilver 925 de kern van al onze prachtige creaties. Maar wat betekent die ‘925’ eigenlijk?
Deze cijfers zijn meer dan alleen een stempel in jouw unieke sieraden; ze vertellen het verhaal van de puurheid van het zilver.
Sterling zilver, ook bekend als 925 zilver, bevat 92.5% zuiver zilver, gemengd met 7.5% andere metalen. Puur zilver is van nature te zacht voor sieraden, dus wordt het versterkt door deze legering, waardoor het duurzaam en draagbaar wordt.

Zilver, een geschenk van Moeder Aarde zelf, is niet alleen kostbaar vanwege zijn zeldzaamheid, maar ook vanwege zijn inherente schoonheid. Het komt voor als een natuurlijk materiaal, afkomstig van de diepten van onze planeet. Als een van de elementen (Ag) die onze aardkorst vormen, draagt zilver een mystiek aura, alsof Moeder Aarde haar eigen sieraden smeedt.

“You know the world is a magical place when mother earth grows her own jewelry.”

Waarom kiest Donna voor Sterling Zilver?

De keuze voor sterling zilver bij Donna Dorée is niet zomaar gemaakt. Donna (Wietske) droeg haar leven lang al grote sieraden, maar kon maar weinig statement sieraden ontdekken met zo'n mooie basis. Van veel ander materiaal kreeg ze uitslag en irritaties, maar zilver was voor haar de beste duurzame optie. Sterling zilver 925 is hypoallergeen, wat betekent dat het vriendelijk is voor de huid en irritaties voorkomt. Dit maakt het ideaal voor dagelijks gebruik en voor mensen met een gevoelige huid. Bovendien biedt het zilver een perfecte balans tussen elegantie en duurzaamheid, waardoor het een natuurlijke keuze was voor Donna om haar sieraden op deze basis te ontwerpen.

Zilvermijn

Rhodium plated sieraden: een ijzersterke bescherming

Zilveren sieraden hebben de neiging om te oxideren, wat kan leiden tot verkleuring. Maar bij Donna Dorée gaan we een stap verder om deze natuurlijke reactie te weerstaan. Onze edelsmeden brengen een laagje rhodium aan over onze sieraden van edelmetaal, wat een extra bescherming biedt. Rhodium, een hard en zilverwit metaal, vormt een schild dat sieraden beschermt tegen beschadigingen en invloeden van buitenaf. Met deze rhodiumplating behouden onze zilveren sieraden niet alleen hun glans, maar blijven ze ook langer mooi, vrij van dofheid of verkleuring.

Waarborg Holland: het keurmerk van kwaliteit

In Nederland worden gouden, zilveren en platina sieraden gekeurd volgens strikte normen. Bij Donna Dorée hechten we veel waarde aan deze kwaliteitsstandaarden. Daarom zijn al onze sieraden voorzien van het 'Verantwoordelijkheidsteken op naam' en een 'gehalteteken', gekeurd door Waarborg Holland. Deze kleine tekens belichamen onze toewijding aan vakmanschap en authenticiteit, een garantie voor de echtheid van onze creaties.

Sterling zilver is een symbool van elegantie, stijl en kwaliteit

In elk stuk 925 zilver schuilt een magische betovering, een verhaal van natuurlijke schoonheid en tijdloze glans. Met zijn diepe connectie met de aarde en zijn beschermende krachten, blijft sterling zilver een symbool van elegantie, stijl en kwaliteit, door de eeuwen heen.

Dus, laat jezelf onderdompelen in de betovering van onze goede kwaliteit oorbellen, broches, ringen of andere prachtige sieraden. Ieder sieraad van Donna Dorée vertelt een verhaal van schoonheid, kracht en tijdloze allure. Wij omarmen deze magie en nodigen je uit om deel uit te maken van ons betoverende verhaal.

Bekijk onze zilveren sieraden

Vorig artikel Volgend artikel