Gouden sieraden; van sterrenstof tot tijdloze elegantie

Gouden sieraden; van sterrenstof tot tijdloze elegantie

Duik mee in de schitterende wereld van goud, waar elk sieraad een verhaal vertelt dat teruggaat tot de verre uithoeken van ons universum. Bij Donna Dorée onthullen we niet alleen de magie van puur goud, maar ook de betovering van goud verguld en goud vermeil.

De oorsprong van goud en haar een kosmische reis

Goud, een van de meest waardevolle metalen, heeft een buitenaardse oorsprong die teruggaat tot in ons multiversum. Ontstaan tijdens de intense fusiereacties van grote sterren, wordt goud gevormd tijdens explosies en supernova's. De resulterende stofdeeltjes, beladen met goud, worden de bouwstenen van planeten zoals de onze. Elk stukje goud op aarde draagt dus een vleugje kosmische geschiedenis met zich mee, een herinnering aan de krachtige processen die onze kosmos vormgeven.

Zuiverheid en karaten

Na zijn kosmische reis wordt goud gewonnen uit de aarde en gezuiverd voor gebruik in sieraden. De zuiverheid van goud wordt gemeten in karaat, waarbij hogere karaatwaarden wijzen op een hoger gehalte aan puur goud.   • 24 karaat goud: 99.99% puur goud (aangeduid met 999) 
  • 20 karaat goud: 83.3% puur goud (aangeduid met 833)
  • 18 karaat goud: 75% puur goud (aangeduid met 750)
  • 14 karaat goud: 58.5% puur goud (aangeduid met 585)
  • 9 karaat: 37.5% puur goud (aangeduid met 375)
  • 8 karaat: 33.3% puur goud (aangeduid met 333)

Deze zuiverheid wordt versterkt door het te legeren met andere metalen, waardoor het goud duurzaam en draagbaar wordt.In Nederland is het overgrote deel van de gouden sieraden gemaakt van 14  karaat goud. 8 en 9 karaat mogen vanwege het lage gehalte goud officieel geen goud genoemd worden in Nederland, maar in landen als Duitsland en Engeland daarentegen wordt 8 en 9 karaat wel als goud gezien. Het is dus gewoon een práchtig materiaal om mee te werken!

You are made of stardust - Golden jewelry Quote

Goud verguld en Goud vermeil

Naast massief goud zijn er ook goud vergulde en goud vermeil sieraden.
Maar wat is het verschil?

Goud vergulde sieraden hebben een basis van zilver óf een ander metaal, zoals bijvoorbeeld koper, bedekt met een dun laagje goud, terwijl goud vermeil een zilveren basis heeft met een dikkere laag goud. Goud vermeil, met zijn gouden coating van minimaal 2,5 micron dikte, belichaamt luxe en duurzaamheid zonder de prijs te betalen voor echt goud.

Onze sieraden bij Donna Dorée bestaan uit een basis van het eerste gehalte zilver 925 en worden óf met goud verguld of goud vermeil verguld. Die informatie vind je bij de sieraden collecties en/of producten. 

Keurmerk van kwaliteit

Net als bij zilveren sieraden moeten gouden sieraden in Nederland worden gekeurd volgens strikte normen. Bij Donna Dorée hechten we veel waarde aan deze kwaliteitsstandaarden. Onze gouden sieraden voor dames zijn net als onze zilveren sieraden voorzien van het 'Verantwoordelijkheidsteken op naam' en 'gehalteteken', gekeurd door Waarborg Holland. Deze kleine tekens staan garant voor de echtheid en kwaliteit van onze prachtige creaties.

Circe godinnen oorbellen in verguld goud

Gouden sieraden kopen bij Donna Dorée

Ontdek de tijdloze elegantie van gouden sieraden bij Donna Dorée. Van sprankelende gouden statement oorbellen tot betoverende broches of kettingen… Laat je verleiden door de glans van een 14 karaats gouden plating of vermeil laag en de verfijnde details van onze gouden oorbellen hangers. Verrijk je sieradencollectie vandaag nog met een pareltje uit een van de eigen collecties van Donna Dorée.

Shop hier jouw gouden sieraden uit onze eigen collecties!

Interesse in vintage gouden sieraden?

Bij Donna Dorée vind je ook een prachtige collectie vintage en pre-loved gouden sieraden. Deze bijzondere stukken worden regelmatig aangevuld en elk sieraad is doordrenkt met een uniek verhaal uit vervlogen tijden. Wij koesteren duurzaamheid en bieden naast onze eigen collecties ook sieraden van edelmetaal aan, zoals zilver en goud, vaak verrijkt met prachtige edelstenen. Laat jezelf stralen als de ware 'Donna' die je bent en ontdek jouw unieke juweel in onze schatkamer.

Vorig artikel Volgend artikel